Hunajaa kilpailuun!
Nyt on aika osallistua Suomen paras hunaja 2023 -kilpailuun. Kilpailunäytteiden tulee olla SML:n Helsingin toimistolla viimeistään 15.10., jotta esiraati ehtii valita hunajat Sadonkorjuuseminaarissa pidettävään loppukilpailuun. Voit lähettää hunajanäytteesi toimistolle postissa tai tuoda ne paikan päälle. Kilpailunäytteeksi riittää yksi 500 gramman vetoinen lasipurkillinen hunajaa sarjaa kohti.
Kun toimitat hunajanäytteesi, muistathan kertoa, mihin sarjaan osallistut. Helpoiten se onnistuu, kun tulostat näytteidesi mukaan kilpailun ilmoittautumislomakkeen. Kilpailuun osallistuminen maksaa 25 euroa/hunajanäyte. Maksu maksetaan 15.10 mennessä SML:n verkkokaupan kautta. Tarkat osallistumisohjeet löydät SML:n nettisivuilta.
Sadonkorjuuseminaariin voi ilmoittautua
Sadonkorjuuseminaari ja liiton vuosikokous järjestetään 28. ja 29.10. Mikkelissä. Sadonkorjuuseminaari pidetään lauantaina Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa ja vuosikokous sunnuntaina hotelli Scandic Mikkelissä. Molempiin tapahtumiin tulee ilmoittautua 20.10. mennessä tästä linkistä aukeavalla lomakkeella. Sadonkorjuuseminaarin ilmoittautumisen yhteydessä varataan 17 euron hintainen lounas, joka maksetaan paikan päällä ravintolan kassaan. Vuosikokouksen ruokailut puolestaan maksetaan SML:n verkkokaupassa. Sadonkorjuuseminaarin ja vuosikokouksen ohjelman sekä tarkat ilmoittautumisohjeet löydät SML:n nettisivuilta.
Tällä kertaa seminaari- ja vuosikokousvieraiden täytyy itse varata ja maksaa hotelli, mikäli yöpyminen on tarpeen. Hotelli Scandic Mikkeli tarjoaa yöpymisen seminaarivieraille alennettuun hintaan 14.10. asti tai niin kauan kuin huoneita riittää. Majoitusta on tarjolla toki myös kaupungin muissa hotelleissa.
Hintakysely avattu
Hunajasato ei tänä vuonna päätä huimannut, mutta näkyykö heikko satovuosi hinnassa? Käy vastaamassa SML:n jokasyksyiseen hintakyselyyn, jolla kartoitamme hunajan hintakehitystä. Kyselyssä voi kertoa myös ajatuksiaan ja kokemuksiaan mehiläisvuodesta ja hunajan hinnoittelusta. Kyselyn täyttäminen vie vain muutaman minuutin, ja siihen pääsee tästä linkistä.
Haussa sähköpaimenella aidattu tarha
Onko sinulla siisti tarha, jossa on ohjeiden mukaan pystytetty sähköpaimenaita? Suomen riistakeskus ja sähköpaimenaitoja valmistava Farmcomp Oy ovat uusimassa mehiläistarhojen karhusuojausohjeita, ja niitä varten tarvitaan myös valokuvia. Etsimmekin sopivaa kuvauspaikkaa mielellään kohtuullisen matkan päässä Tuusulasta. Tarvittaessa Keski-Suomikin käy kuvauspaikaksi. Mikäli tarhasi sopisi kuvauskohteeksi, ilmoitathan siitä meille tästä linkistä aukeavalla lomakkeella. Lähetä myös kuva tarhastasi mehiläishoidon neuvoja Maritta Martikkalalle: maritta.martikkala@hunaja.net.
Pölyttäjähankkeen uutiskirje tilaukseen
Kotimaisia pölyttäjiä kaupallisille puutarhaviljelmille -hanke aloittaa uutiskirjeiden tuottamisen. Uutiskirjeisiin kootaan hankkeen onnistumisia ja kommelluksia, ja niissä tiedotetaan tulevista tapahtumista. Voit ilmoittautua uutiskirjeiden tilaajaksi tästä linkistä tai hankkeen nettisivuilla. Hankkeen kuulumisista kerrotaan edelleen myös nettisivuilla ja Facebook-ryhmässä. Hanke on lisäksi näyttävästi esillä KoneAgriassa Tampereella 12.–13.10. Tervetuloa vierailemaan ständillä!
Seminaari tumman mehiläisen suojelusta
Suomen tumman mehiläisen hoitajat järjestää lauantaina 7.10. seminaarin rodun jalostuksesta ja suojelutyön tilanteesta. Seminaari järjestetään Naantalin Spa & Hotelissa, mutta mukaan pääsee myös etänä, kunhan ilmoittautuu etukäteen osoitteessa info@tummamehilainen.fi. Samasta osoitteesta voi tiedustella vapaita paikkoja seminaariin paikan päälle. Seminaarin ohjelma on yhdistyksen nettisivuilla.