Kimalaiset
Millaisia kimalaisia Suomessa on? Miten ne tunnistetaan? Lue lisää täältä!
Hankkeen työryhmä kävi Norjassa ja Alankomaissa hakemassa oppia ja ideoita kimalaiskasvattamosta sekä mehiläisten käytöstä kasvihuoneissa.
Pölyttäjien sijoittelu kasvihuoneissa on tärkeää työntekijöiden, pesistä huolehtivien hoitajien ja pölytystehon kannalta. Esittelemme erilaisia Alankomaissa havaitsemiamme ratkaisuja.
Katso kaaviokuva kimalaisten kasvatuksen rakenteesta. Päivitetty 30.1.2024
Olemme saaneet uutta tietoa kimalaisten käyttöä koskevista määräyksistä. Niihin voit tutustua täältä!
Kokosimme tänne erilaisia pakettikimalaisiin liittyviä ongelmia, joista kotimaistenkin kimalaisten kasvattajien on hyvä olla tietoisia.
Kattavat raportit niin mehiläisistä kasvihuoneessa ja kasvutunnelissa kuin kotimaisista kimalaisista koekasvihuoneissa on luettavissa täältä.
Mikko teki teki työkokeilunsa rakentaen hankkeelle kimalaisten starttipesälaatikoita. Lue täältä Mikon kertomus kokeilusta ja intohimostaan chilin kasvattajana.
Kimalaiskasvattajamme Kaarle Mäkelä suunnitteli pesälaatikon, jossa on kasvatustyötä helpottavia ratkaisuja.
Työskentely suljetuissa tiloissa pölyttäjien kanssa voi olla turvallista ja mukavaa, kun noudattaa tiettyjä ohjeita. Katso helpot ohjeet täältä tai tulosta juliste kasvihuoneeseen, luokkahuoneeseen tai kotiin. In English too!
Selvitimme tuontikimalaisten käytön sisältämiä riskejä ja pohdimme riskejä kotimaisessa kimalaiskasvatuksessa.
Selvitimme, kuinka käytöstä poistetun sikalan voi muuttaa kimalaiskasvattamoksi. Rakennusmenetelmää voi soveltaa sikalan lisäksi hyvin erilaisiin tiloihin.
Selvitimme kimalaisten tuottamisen mahdollisuuksia ja edellytyksiä Suomessa.