Vastuu- ja oikeusturvavakuutus

14.2.2023

Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry

Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus (nk. talkoovakuutus)

Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML Ry ja Pohjola Vakuutus ovat sopineet Liiton jäsenten ammattihenkilön vastuu- ja oikeusturvavakuutuksesta seuraavaa:

Vakuutettuja ovat Liiton varsinaiset jäsenet toimiessaan mehiläisenhoitajina tai vastaavassa työssä, itsenäisinä ammatinharjoittajina taikka yksityisellä toiminimellä, eivät kuitenkaan, jos toimintaa harjoitetaan yhtiömuotoisesti tai muita henkilöitä vakituisesti apuna käyttäen. Vakuutuskauden aikana liittoon liittyneet jäsenet ovat vakuutettuja jäsenyyden alkamisesta lähtien. Vakuutus on voimassa Pohjoismaissa. HUOM. Selvityksessä on, kuuluvatko maatilayhtymät vakuutuksen piiriin. Pohjolasta pyritään antamaan päätös asiasta kehittämisseminaariin 18.-19.3.2023 mennessä.

Lisäerityisehto: Vakuutus kattaa myös tuotevastuun, josta tarhaaja joutuu henkilökohtaiseen vastuuseen.

Vakuutusmäärät

Vastuuvakuutus: Henkilö- ja esinevahinko 100.000 euroa vakuutustapahtumaa kohti.

Oikeusturvavakuutus: 10.000 euroa vakuutustapahtumaa kohti.

Omavastuu

Vastuuvakuutus: 100 jokaista vakuutustapahtumaa kohti

Oikeusturvavakuutus: 15 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 150 euroa jokaista vakuutustapahtumaa kohti.

Jäsenetuvakuutukset

Suomen Mehiläishoitajain Liitto ry jäsenenä ja uutena asiakkaanamme saat nyt kodin ja perheen vakuutuksesi jopa kolmeksi vuodeksi etuhintaan. Vakuutusten alennus jakautuu kolmen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksuihin seuraavasti:

1. vuosi: – 20 %
2. vuosi: -15 %
3. vuosi: -5 %

Alennus koskee seuraavia kodin ja perheen vakuutuksia:

• Kotivakuutus
• Terveysvakuutus
• Matkavakuutus
• Arvotavaravakuutus
• Pienvenevakuutus
• Toimeentulovakuutus
• Oikeusturvavakuutus ja vastuuvakuutus

Ajoneuvovakuutus

Liiton jäsenenä saat 20 % alennuksen vuodeksi uusiin yksityiskäyttöisten henkilö-, paketti- ja matkailuautojen sekä matkailuperävaunun vapaaehtoisiin autovakuutuksiin. Etu koskee Super-, Kevyt- ja Isokaskovakuutuksia. Lisäksi 60 % starttibonus tulee heti voimaan. Edut koskevat liiton jäseniä ja samassa taloudessa asuvia perheenjäseniä. Liikennevakuutukset ovat normaalihintaisia.

Henkivakuutus

Liiton jäsenenä tai puolisona saat henkivakuutukseesi ilmaisen lisäedun. Lisäetuna vakuutusturvaasi korotetaan veloituksetta. Järjestöetuna korotus vakuutusmääriin on 45 %. Korotus vahvistetaan vuosittain ja on voimassa koko vakuutuskauden. Järjestökohtaisen lisäedun saa vain yhteen henkivakuutukseen.

Lisäetuja Osuuspankin asiakkaille

Osuuspankin omistaja-asiakkaana sinulla on mahdollisuus saada myös muita rahanarvoisia etuja. Keskittämällä pankki- ja vakuutusasiointisi meille voit lisäksi saada jopa 10 % lisäalennuksen useimmista vakuutuksista, alennuksia pankkipalvelumaksuista ja rahanarvoisia OP-bonuksia. Mitä enemmän keskität, sitä enemmän bonuksia kertyy. Kertyneillä bonuksilla voit maksaa esimerkiksi vakuutusmaksuja.