Ladataan Tapahtumat

« All Events

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jalostustietojen tallentaminen Beebreed-järjestelmään, webinaari

22.11.2022 klo 18:00 - 20:00

Suomen Mehiläishoitajain Liiton tavoitteena on, että Suomessa tarhataan suomalaisiin olosuhteisiin hyvin sopeutunutta, tervettä ja tuottoisaa mehiläiskantaa. Emonkasvattajia ja arvostelutyöntekijöitä on tuettu EU-ohjelmasta. Havaintotarhaajaverkostoon on saatu ja toivotaan myös lisää, kokeneita tarhaajia, jotka arvostelevat Euroopassa laaajasti käytössä olevan järjestelmän mukaisesti sisaremoja. Arvostelutiedot syötetään Beebreed.eu -järjestelmään, jossa emoille lasketaan jalostusarvot.

Miksi ja miten arvostelua tehdään?
Emonkasvattaja saa lisätietoja ulkopuolisten arvostelujen kautta omista emokannoista ja voi käyttää niitä hyödyksi omassa jalostustyössään. Myös emonkasvattaja itse voi toimia arvostelijana, jolloin hänellä on arvostelutarhalla jonkun toisen kasvattajan sisaremoja. Arvostelijan tarhaalla on siten aina kahden emolinjan (yleensä eri emonkasvattajien linjoja) sisaremoja neljä kummastakin eli yhteensä kahdeksan arvosteltavaa yhteiskuntaa.

Arvoelutietojen kirjaaminen ja Beebreed-järjestelmä
Arvostelija on tähän asti kirjannut arvostelutiedot ylös, lähettänyt ne koordinaattorille, joka on syöttänyt tiedot Beebreed-järjestelmään. Nyt tarjotaan mahdollisuus syöttää tiedot itse suoraan järjestelmään.
Beebreedin vastaava, Andreas Hoppe Saksasta, kertoo ja kouluttaa webinaarissa, kuinka järjestelmä toimii ja miten tiedot syötetään. Tietojen kirjaamsen periaate toimii niin, että koordinaattori luo käyttäjätunnukset, joilla arvostelutiedot pääsee syöttämään itse ja sen jälkeen koordinaattori tarkastaa ja hyväksyy arvostelutiedot jalostusarvon laskentaan. Loppu tehdään Saksassa Beebreedissä työskentelevien toimesta.
Tämä koulutus on siis pakollinen, jos haluat syöttää itse arvostelutiedot järjestelmään, mutta avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Voit osallistua webinaariin ja kaikkkien arvostelijoiden olisi toivottavaakin osallistua, vaikka et vielä halua itse tietoja syöttää.

Tervetuloa!

Linkki koulutukseen on tässä.

Lisätietoja: maritta.martikkala(at)hunaja.net tai p. 0503030890

Tiedot

Päivämäärä:
22.11.2022
Aika:
18:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjä

Suomen Mehiläishoitajain Liitto SML ry
Sähköposti:
sml@hunaja.net