Ladataan Tapahtumat

« All Events

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suomen paras hunaja 2023 -kilpailu

28.10.2023 klo 09:00 - 17:00

Suomen paras hunaja 2023 -kilpailun näytteet tulee toimittaa SML:n toimistolle Helsinkiin. Kilpailuhunajia otetaan vastaan 25.9. alkaen. Kilpailun voittajat valitaan Sadonkorjuuseminaarissa Mikkelissä 28.10.2023.
Kisahunajien tulee olla perillä toimistolla viimeistään 15.10., jotta kilpailun esiraati ehtii rauhassa tutustua kilpailuhunajiin ja päättää, mitkä hunajat pääsevät loppukilpailuun. Yleisö päättää loppukilpailuun päässeistä hunajista sarjojen voittajat ja Suomen parhaan hunajan.

Sarjat: kiteytetty, juokseva ja lajihunaja
Toimita kilpailuun yksi 500 gramman vetoinen lasipurkillinen jokaista kilpaan osallistuvaa hunajaasi. Kilpasarjat ovat perinteiset: Juokseva, Kiteytetty sekä Lajihunaja. Hunaja-asetuksen mukaisesti lajihunajia ovat yksikukkahunajien lisäksi tietyltä maantieteelliseltä alueelta tai tiettyyn vuodenaikaan kerätyt hunajat. Lajihunaja-sarja jaetaankin yksikukkahunajiin ja aluehunajiin, mikäli näytteitä on riittävästi molempiin sarjoihin. Hunajan on oltava kesän 2023 satoa. Hunajan rakennetta ei saa parantaa lämmittämällä. Kun toimitat hunajanäytteesi liiton toimistolle, pidäthän huolen, että vastaanottaja tietää, mihin sarjaan hunajallasi osallistut. Helpoiten se onnistuu, kun tulostat näytteidesi mukaan kilpailun ilmoittautumislomakkeen: Hunajakilpailun ilmoittautumislomake 2023.

Kisamaksu 25 euroa
Kilpailuun osallistuminen maksaa 25 euroa/hunajanäyte. Maksun tulee olla SML:n tilillä 15.10., jotta ehdimme ennen esiraadin kokoontumista tarkistaa, että jokainen kilpailija on maksanut osallistumismaksun. Maksu maksetaan SML:n verkkokaupan kautta: mehilais.mycashflow.fi/ Verkkokaupasta valitaan tuotteeksi Hunajakilpailun 2023 -osallistumismaksu.

Kisamaksulla osallistut Suomen paras hunaja 2023 -kilpailuun ja saat hunajastasi myöhemmin kirjallisen arvion. Osalle kilpailuhunajista tehdään myös laboratoriotutkimus, jonka rahallinen arvo on 70–100 euroa tutkimuksen laajuuden mukaan. Kilpailuun voivat osallistua kaikki vuoden 2023 jäsenmaksun maksaneet SML:n jäsenet. Maksu tarkastetaan jäsenrekisteristä ennen raadin arviota.

Kilpailupurkki kaikilla sama
Kilpailuun osallistuva hunaja tulee pakata läpinäkyvään, pyöreäkylkiseen ja tilavuudeltaan 500 grammaa hunajaa vetävään lasipurkkiin, jonka korkeus on 10 cm. Kaikkien purkkien tulee olla samanlaisia, sillä kilpailun henkeen kuuluu, että hunajat eivät ole yhdistettävissä tuottajiin erilaisten purkkien avulla. Hunajat kilpailevat järjestäjien antamilla numeroilla, joiden sisältämä tuottajatieto pysyy salassa voittajien julkistamiseen asti.

Kilpailuhunajien arvostelu
Aistinvaraiseen arviointiin perehtynyt raati valitsee loppukilpailuun jokaisesta sarjasta 5–10 parhaaksi katsomaansa hunajaa. Kunkin sarjan voittajan ja Suomen parhaan hunajan valitsee Sadonkorjuuseminaarin yleisö, joka arvioi loppukilpailuun päässeitä hunajia ja äänestää niistä mielestään parhaat. Kun tulokset ovat selvillä, voittajahunajien tuottajat julkistetaan seminaariyleisölle. Kilpailun tuloksista tehdään myös lehdistötiedote, jota jaetaan valtakunnallisesti sekä kohdennetusti voittajan lähiympäristön tiedotusvälineisiin.

Paikallisyhdistyskisan hunajat paikan päälle
SML:n laatutoimikunta toivoo, että mahdollisimman moni paikallisyhdistys järjestää oman Paras hunaja -kilpailunsa ja toimittaa yhden purkin (500 g lasipakkaus) voittajahunajaa suoraan Sadonkorjuuseminaariin tai hyvissä ajoin ennen seminaaria SML:n toimistolle. Kunkin paikallisyhdistyksen parhaan hunajan tulee olla peräisin sen omalta alueelta, jotta kisaan saataisiin suomalaisten hunajien koko alueellinen kirjo. Paikallisyhdistysten voittajahunajat muodostavat oman sarjansa, jonka voittaja palkitaan parhaana paikallisyhdistyshunajana. Kisa on yhdistyksille maksuton.

Kilpailuhunajien toimitusohjeet
– Toimita kilpailuhunajasi SML:n toimistolle siten, että se on perillä viimeistään 15.10. Huomaa mahdolliset viiveet postin kulussa.
– Lähetä kilpailunäytteesi osoitteeseen:
Suomen Mehiläishoitajain Liitto,
Ullanlinnankatu 1 A 3, 00130 Helsinki.
– Laita lähetykseen SML:n sähköpostiosoite (sml@hunaja.net) ja viestintäasiantuntijan puhelinnumero: 050 382 2428, jotta saamme tiedon lähetyksestä ajoissa eikä se palaudu takaisin lähettäjälle.
– Voit lähettää hunajan joko Postin tai Matkahuollon kautta. Osoita lähetys liiton toimistoa lähinnä oleviin toimipisteisiin. Ne ovat Postilla Kasarmikadun toimipiste ja Matkahuollolla K-Market Erottaja.
– Pakkaathan lähetyksen huolellisesti siten, että se kestää kovaakin käsittelyä ja mahdollisen putoamisen.
– Tulosta hunajiesi mukaan joko kilpailulomake tai merkitse muulla tavoin, mihin sarjaan hunajasi osallistuu.
– Voit myös tuoda hunajanäytteesi – tai useammankin tarhaajan hunajanäytteet – SML:n toimistolle. Soita kuitenkin toimistolle hyvissä ajoin etukäteen, jotta olemme varmasti paikalla.

Tiedot

Päivämäärä:
28.10.2023
Aika:
09:00 - 17:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Patteristonkatu 3
Mikkeli,
+ Google Map

Tiedot

Päivämäärä:
28.10.2023
Aika:
09:00 - 17:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Patteristonkatu 3
Mikkeli,
+ Google Map