Sadonkorjuuseminaarissa päätetään myös Suomen paras hunaja. Kuva: Virpi Aaltonen / SML

Tervetuloa Sadonkorjuuseminaariin!

Sadonkorjuuseminaaria vietetään ensi lauantaina 5.11. Hyvinkäällä Kipinätalossa. Varsinainen tilaisuus alkaa kello 10, mutta tarjolla on kaikille seminaarivieraille aamukahvia tai -teetä ja karjalanpiirakka kello 9.00 alkaen.

Kipinätalon ympäristössä on ilmaista paikoitustilaa. Huomaa kuitenkin, että talossa toimivan Hyvinkään lukion opettajille varatuille paikoille ei ole sallittua pysäköidä. Paikoitusalueet näet tästä linkistä ja SML:n nettisivuilta. Sivuilla on myös seminaarin tarkempi ohjelma.

Kaikki Sadonkorjuuseminaariin ja vuosikokoukseen liittyvät laskut on lähetetty. Laskutus on tehty sähköpostitse kaikille sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille. Mikäli et ole saanut laskua, ota pikaisesti yhteys SML:n toiminnanjohtajaan Susanna Elorantaan (susanna.eloranta@hunaja.net, 044 506 3200), jotta voimme varmistaa, että ilmoittautumisesi on varmasti tullut perille. Huomaa kuitenkin, että joskus laskutusjärjestelmistä lähetetyt laskut voivat päätyä sähköpostin roskapostikansioon. Se kannattaa tarkastaa ihan ensimmäisenä.

Lämpimästi tervetuloa!

Täytäthän Hyvää Suomesta -merkin lupapyynnön

SML:n kautta Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeuden saaneille on lähtenyt tänään sähköpostiviesti. Viestissä on linkki lomakkeeseen, jolla pyydetään lupa siihen, että liiton kautta merkin saaneiden nimi tai heidän yrityksensä nimi sekä kotipaikka voidaan julkaista merkin omilla nettisivuilla. Sivuja ylläpitää merkkiä hallinnoiva Ruokatieto Yhdistys ry.

Toivomme, että tarhaajat täyttäisivät lomakkeen mahdollisimman pian. Mikäli merkin käyttöoikeuden saaja on lopettanut hunajan tuottamisen tai ei enää käytä Hyvää Suomesta -merkkiä hunajapakkauksessaan, asiasta tulisi ilmoittaa Suomen Mehiläishoitajain Liittoon: sml@hunaja.net tai 010 387 4770.

Neuvojan ajankohtaistunti keskiviikkona

Seuraava neuvojan ajankohtaistunti järjestetään poikkeuksellisesti ensi viikon keskiviikkona 9.11. kello 15–16. Aiheena ovat loppuvuoden hoitotoimet, erityisesti varroantorjunta. Neuvojan ajankohtaistunnin ohjelman ja ilmoittautumislinkin löydät SML:n nettisivuilta, Mehiläistarhaus-alasivulta.

Kaikki karhuvahingot kartalla?

Olethan muistanut ilmoittaa tänä vuonna tapahtuneet karhuvahinkosi myös SML:n karhuvahinkokarttaan? Kartta on liitolle tärkeä työväline mehiläistarhaajien edunvalvonnassa. Tietoa karhuvahinkojen ehkäisystä ja korvaamisesta löydät SML:n nettisivujen Karhut-alasivulta. Samoilla sivuilla on myös karhuvahinkokartan linkki.

Pohjoismaiset lehdet tilaukseen

SML:n jäsenet voivat tilata myös ensi vuodeksi pohjoismaisia mehiläisalan lehtiä edullisesti liiton kautta. Tilattavissa ovat Ruotsin mehiläishoitajien liiton Bitidningen (48 €), Norjan liiton Birøkteren (56 €) ja Tanskan mehiläishoitajien Tidsskrift for Biavl (50 €). Tilaus tehdään maksamalla haluttu lehti SML:n tilille: FI69 5721 5020 0014 55. Maksun viestisarakkeeseen tulee kirjoittaa selvästi tilaajan nimi ja osoite. Tilauksia otetaan vastaan 20.11.2022 asti.