Tunnukset uusille jäsensivuille lähteneet

Kaikkien SML:n jäsenten sähköposteihin on lähetetty tänään jäsenprofiilin aktivointilinkki, jolla pääsee kirjautumaan jäsenrekisteriin omiin jäsentietoihinsa sekä uusien hunaja.net-sivujen jäsensivuille.

Aktivointilinkki ohjaa jäsenrekisteriin, jossa voi tarkistaa omien jäsentietojensa oikeellisuuden ja tarvittaessa päivittää yhteystietojaan. Jäsenrekisterin yläpalkissa on otsikko Jäsensivut, ja sitä klikkaamalla pääsee SML:n nettisivujen jäsenosioon. Ensimmäisen kirjautumiskerran jälkeen jäsensivuille pääsee nettisivujen Kirjaudu jäsensivuille -linkistä.

Mikäli et saanut aktivointilinkkiä, tarkasta ensin sähköpostisi roskapostikansio. Mikäli et edelleenkään löydä linkkiä, ota yhteyttä Virpi Aaltoseen: virpi.aaltonen@hunaja.net tai 050 382 2428.

SML tukee Ukrainan Apimondia-vetoomusta

Ukrainan mehiläishoitajat ovat vedonneet Apimondian organisaatioon, jotta Apimondia-kongressia ei järjestettäisi ensi syyskuussa Venäjällä. Syynä on Venäjän Ukrainalle julistama sota. Ukraina on pyytänyt myös muita Apimondian jäsenjärjestöjä vetoamaan kongressin perumisen tai siirtämisen puolesta. SML on mukana NBBC:n eli Nordic Baltic Bee Coucilin yhteisessä vetoomuksessa kongressin siirtämiseksi tai perumiseksi. Vetoomus lähetettiin Apimondialle keskiviikkona 2. maaliskuuta, ja sen allekirjoittivat kaikki NBBC:n jäsenet eli Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Latvian, Liettuan ja Viron mehiläishoitajien liitot.

Kehittämisseminaari Ikaalisissa 9.–10.4.

Mehiläistalouden kehittämisseminaari järjestetään Ikaalisten Spa & Resortissa 9.–10.4. Seminaariin toivotaan 1–2 osallistujaa jokaisesta SML:n paikallisyhdistyksestä. Liitto lähettää lähipäivinä paikallisyhdistysten puheenjohtajille ja sihteereille linkin ilmoittautumislomakkeeseen, jolla osallistujat on helppo ilmoittaa mukaan. Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 25.3. Seminaarin ohjelma ja tarkemmat tiedot seminaarista julkaistaan myöhemmin SML:n nettisivuilla. Seminaarissa käsitellään ainakin 1.1.2023 alkavaa uutta mehiläishoito-ohjelman kautta. Tapahtuman ruokailut ja majoitus ovat osallistujille maksuttomia. Matkat osallistujien tulee maksaa itse.

Kysely paikallisyhdistysten toiminnasta

SML on lähettänyt kaikille paikallisyhdistysten puheenjohtajille ja sihteereille linkin kyselyyn, jolla kartoitetaan yhdistysten toimintaa viime vuonna. Kysely on lyhyt, ja sen täyttäminen vie vain hetken. Toivomme, että kaikki yhdistykset vastaisivat kyselyyn, jotta saamme liiton toimintakertomukseen mahdollisimman tarkan kuvan paikallisyhdistysten toiminnasta.

Ruokatieto kouluttaa: Tuotteelle tarina

Hyvää Suomesta -merkkiä hallinnoiva Ruokatieto Yhdistys ry järjestää jäsenilleen Erotu tarinallistamalla! -koulutuksen tiistaina 22.3. kello 13:00–13:30. Teamsissä järjestettävä tilaisuus on avoin kaikille Ruokatiedon jäsenille. SML on yhdistyksen jäsen, ja kaikki mehiläishoitajat, joilla on Hyvää Suomesta -merkki, voivat osallistua koulutukseen.

Kouluttajana toimii Anne Kalliomäki Tarinakone Oy:stä. Hänen johdollaan pohditaan, mitä tarinallistaminen on, mitä hyötyä siitä on ruokatuotteiden myynnissä ja miten tarinallistamisen voi aloittaa omassa toiminnassaan.

Koulutus on alustusta Ruokatiedon Food Service -verkoston tapaamiselle, ja tilaisuus jatkuu koulutuksen jälkeen verkoston tapaamisena. Koulutukseen tulee ilmoittautua tämän linkin kautta 21.3. mennessä.