Talvinen mehiläistarha. ©Ari Seppälä

Jäsenmaksut laskutettu

Lähetimme SML:n jäsenmaksulaskut sähköpostitse tänään 10.1. Mikäli laskua ei saapuneet-kansiosta löydy, kannattaa tarkastaa sähköpostin mainos- ja roskapostikansio. Jos laskua ei näy sielläkään, otathan yhteyttä liiton viestintäasiantuntija Virpi Aaltoseen: virpi.aaltonen@hunaja.net tai 050 382 2428. Samoin mikäli haluat esimerkiksi muuton vuoksi vaihtaa jäsenyhdistystä tai jäsentietojasi pitäisi korjailla, laita viesti aiheesta Virpille, niin hoidetaan asia.

Niille joiden sähköpostiosoite ei ole SML:n tiedossa, lasku lähtee lähipäivinä postin kautta.

Viimeinen kutsu Talvipäiville

Talvipäiville ehtii ilmoittautua vielä tänään ja huomenna. Suljemme ilmoittautumisen torstaina 11.1. kello 20.

Talvipäivät vietetään Jyväskylässä 20.–21.1.2024. Kannattaa tulla kuuntelemaan tuoreita mehiläisalan kuulumisia ja tutkimustuloksia ja tapaamaan tarhaajakollegoja. Mukana on vieraita Virosta ja Tanskasta ja tietysti myös yllätysesiintyjä: Vuoden 2024 mehiläistarhaaja. Koko ohjelman, tarkan seminaaripaikan ja ilmoittautumisohjeet löydät SML:n nettisivuilta. Kaikki seminaariin liittyvät osallistumismaksut maksetaan SML:n verkkokauppaan.

Lämpimästi tervetuloa!

Tukea koulutunteihin ja koulutuksiin

Tänäkin vuonna SML:stä maksetaan tukea mehiläisaiheisten oppituntien pitäjille. Korvaus on 35 euroa tunnilta, ja oppitunteja tai opetustuokioita voi pitää niin päiväkodeissa, peruskouluissa kuin toisen asteen oppilaitoksissa. Tukea voi saada myös mehiläishoitoon liittyvän nuorisokerhon vetämiseen tai nuorille suunnatun tapahtuman pitämiseen. Tuki on enintään 600 euroa tapahtumaa tai kerhoa kohti.

Samoin paikallisyhdistykset voivat saada avustusta messukuluihin tai kestoltaan noin neljän tunnin mittaisiin teemakoulutuksiin, joista kouluttajalle tai kouluttajille maksetaan 35 euron tuntikorvaus.

Jotta tukia voi saada, kaikista ylläolevista koulutuksista ja tapahtumista tulee tehdä ennakkoilmoitus liiton nettisivuilla. Samalla kannattaa lukea tarkasti tuen ehdot ja hakuohjeet. Kaikki tukiin liittyvä tieto löytyy samalta sivulta.

Onnellista alkanutta vuotta kaikille!