©Kirsi Tuura

Viime hetki osallistua hunajakilpailuun

Suomen paras hunaja 2023 -kilpailun kilpailunäytteiden tulee olla SML:n Helsingin toimistolla viimeistään 15.10., jotta esiraati ehtii valita hunajat Sadonkorjuuseminaarissa pidettävään loppukilpailuun. Nyt onkin viime hetki lähettää hunajanäytteet toimistolle. Voit lähettää näytteesi postissa, Matkahuollon kautta tai tuoda ne paikan päälle. Kilpailunäytteeksi riittää yksi 500 gramman vetoinen lasipurkillinen hunajaa sarjaa kohti.

Kun toimitat hunajanäytteesi, muistathan kertoa, mihin sarjaan osallistut. Helpoiten se onnistuu, kun tulostat näytteidesi mukaan kilpailun ilmoittautumislomakkeen. Kilpailuun osallistuminen maksaa 25 euroa/hunajanäyte. Maksu maksetaan 15.10 mennessä SML:n verkkokaupan kautta. Tarkat osallistumisohjeet löydät SML:n nettisivuilta.

Joko ilmoittauduit Sadonkorjuuseminaariin?

Tule Sadonkorjuuseminaariin Mikkeliin lauantaina 28.10. saamaan rautaisannos hunajatietoutta: millainen hunaja myy ruokakapoissa, miten ammattilaiset markkinoivat hunajaa nykykuluttajille ja millaisia aromiaineita suomalaisista hunajista on löytynyt. Kiinnostava on myös kuulla, mitä mehiläispesä kertoo ympäristön tilasta. Aiheesta puhuu Insignia-projektia johtava Jozef van der Steen Alankomaista. Koko seminaariohjelman löydät SML:n nettisivuilta. Samoilta sivuilta löydät tiedot myös liiton vuosikokouksesta, joka pidetään Sadonkorjuuseminaarin jälkeen sunnuntaina 29.10. hotelli Scandic Mikkelissä.

Sadonkorjuuseminaariin ja vuosikokoukseen tulee ilmoittautua 20.10. mennessä tästä linkistä aukeavalla lomakkeella. Sadonkorjuuseminaarin ilmoittautumisen yhteydessä varataan 17 euron hintainen lounas, joka maksetaan paikan päällä ravintolan kassaan. Vuosikokouksen ruokailut puolestaan maksetaan SML:n verkkokaupassa. Tällä kertaa seminaari- ja vuosikokousvieraiden täytyy itse varata ja maksaa hotelli, mikäli yöpyminen on tarpeen. Hotelli Scandic Mikkeli tarjoaa seminaarivieraille yöpymisen alennettuun hintaan 14.10. asti tai niin kauan kuin huoneita riittää. Tarkempia tietoja saat SML:n nettisivuilta.

Vastaathan hintakyselyyn

SML on avannut jälleen jokasyksyisen kyselyn, jolla kartoitetaan hunajan hintaa. Kyselyssä voi kertoa myös ajatuksiaan mehiläisvuodesta ja hunajan hinnoittelusta yleensä. Olisi hyvä, jos mahdollisimman moni osallistuisi kyselyyn, jotta saisimme hinnoittelusta ajantasaista ja luotettavaa tietoa. Kyselyn täyttäminen vie vain muutaman minuutin, ja siihen pääsee tästä linkistä. Kyselyn tuloksista koostetaan artikkeli Mehiläinen-lehteen 6/2023.