Tule Talvipäiville!

SML toivottaa tarhaajille rauhallista joulua markkinoilla ahertamisen päätteeksi. ©Virpi Aaltonen

Tule Talvipäiville Jyväskylään 20.–21.1.2024 kuulemaan tuoreimmat mehiläisalan kuulumiset ja tutkimustulokset. Luvassa on runsaasti käytännön tietoa ja viihdyttäviä esityksiä Viroa ja Tanskaa myöten. Ja tietenkin hyvää seuraa, jonka kanssa voi puhua loputtomasti mehiläisistä! Talvipäivät onkin täydellinen joululahja mehiläistarhaajalle.

Koko ohjelman, tarkan seminaaripaikan ja ilmoittautumisohjeet löydät SML:n nettisivuilta. Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 5.1., ja kaikki seminaariin liittyvät osallistumismaksut maksetaan SML:n verkkokauppaan. Huomaattehan, että hotelli kannattaa varata mahdollisimman pian, koska huonekiintiö täyttyy nopeasti.

Lämpimästi tervetuloa!

Mitä mieltä Mehiläinen-lehdestä?

Pyrimme ensi keväänä uudistamaan Mehiläinen-lehteä ja toivoisimme siihen apua jäseniltämme. Siksi olemme laatineet lyhyen lukijakyselyn, johon toivoisimme mahdollisimman monen ehtivän vastata. Kannattaa hyödyntää tilaisuus antaa kiitosta, kritiikkiä ja kehitysideoita. Pääset kyselyyn tästä. Kiitämme kaikkia vastaajia!

Kerrothan pesäkuolemista liittoon

Kaikkien tarhaajien tavoite on saattaa mehiläisyhteiskuntansa hyvävoimaisina yli talven. Jos kuitenkin olet havainnut tarhauksessasi syksyn tai alkutalven aikana epätavallisen paljon pesäkuolemia, otathan yhteyttä SML:n mehiläishoidon neuvojaan Maritta Martikkalaan (maritta.martikkala@hunaja.net), niin selvitellään, mistä on kyse. Merkittävinä tappioina pidetään esimerkiksi kokonaisen tarhan kuolemaa tai yli 30 prosentin pesätappiota.

Viime hetki laskuille ja tositteille

Vielä viime hetken muistutus, että kaikki tätä vuotta koskevat laskut, tositteet, kuitit, osallistujalistat ja muu materiaali on toimitettava liittoon viimeistään 22.12. Myöhässä saapuneita laskuja ei voida maksaa. Mikäli laskutusasioista on kysyttävää, ota yhteyttä liiton toiminnanjohtajaan Susanna Elorantaan: susanna.eloranta@hunaja.net.

Rauhallista joulua kaikille!

SML:n henkilöstö siirtyy joulunviettoon perjantaina 22.12. Välipäivät pidämme kaikki vapaata, mutta vastaamme toimiston puhelimeen jälleen 2.1. alkaen ja toimisto avautuu 8.1. Toivotamme kaikille mehiläistarhaajille rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!