Lumisia puita Meilahden arboretumissa. ©Virpi Aaltonen

Tervetuloa Talvipäiville!

Mehiläishoitajien Talvipäivä-seminaari järjestetään tulevana viikonloppuna 21.–22.1.2023 Turussa, Valtion virastotalossa, osoitteessa Itsenäisyydenaukio 2. Paikalle voi tulla lauantaina noin kello 9 alkaen. Virastotalon pihalla on päiväsaikaan ilmaista parkkitilaa sitä tarvitseville.

Laskut tapahtumasta on lähetetty osallistujille sähköpostitse. Tarkastathan laskusta, että se on tilauksesi mukainen. Mikäli et ole saanut laskua, otathan meihin pikimmiten yhteyttä: sml@hunaja.net tai 050 470 6411. Viikonlopun ohjelma löytyy SML:n nettisivuilta. Tavataan Turussa!

Opintomatkalle Chileen

SML järjestää 3.9.–16.9.2023 matkan Chileen Apimondia-kongressiin ja samalla opintomatkan maan mehiläiskohteisiin. Tarkempia tietoja matkasta ja alustavan matkasuunnitelman löydät SML:n nettisivujen Tapahtumat-osiosta. Varsinainen Apimondia-kongressi on heti matkan aluksi 4.–8.9. SML:n käytössä on paikallinen suomenkielinen opas, jonka avustuksella Santiagoon ja sen ympäristöön tutustuminen onnistuu mukavasti myös kongressin aikana.

Kongressipäivien jälkeen on sovittu vierailuja erilaisissa mehiläiskohteissa. Yksi mielenkiintoisimmista on vuonna 1983 perustettu perheyritys Colmenares Tía Lola, jossa on tehty emonkasvatusta ja jalostusta yhteistyössä tunnetun professorin John Kefussin kanssa. Tilalla on myös paljon muuta nähtävää erilaisista mehiläistuotteista pölytyspalveluun. Mehiläiskohteiden lisäksi luvassa on tutustumista paikallisiin maisemiin rannikolla ja vuoristossa. Tulossa on siis ikimuistoinen matka!

Voit varmistaa paikkasi matkalle maksamalla ennakkomaksun ja ilmoittautumalla mukaan tämän linkin kautta avautuvalla lomakkeella. Lentojen varaukset on jo tehty, mutta ennakkomaksuaikaa on jatkettu helmikuun loppuun. Varaathan kuitenkin paikkasi ajoissa.

Jäsenmaksulaskut lähetetty

SML:n jäsenmaksulaskut lähetettiin sähköpostitse keskiviikkona 11.1. Mikäli jäsenen sähköpostiosoite ei ole SML:n tiedossa, hänelle on lähtenyt tällä viikolla paperilasku. Mikäli et ole saanut sähköpostiisi jäsenmaksulaskua, kannattaa tarkastaa ensimmäiseksi sähköpostin roskapostikansio. Jollei laskua etsinnöistä huolimatta löydy, otathan yhteyttä SML:n viestintäasiantuntijaan Virpi Aaltoseen: virpi.aaltonen@hunaja.net tai 050 382 2428.

Helmikuussa puhetta pölyttäjistä

Torstaina 9.2. pääsee keskustelemaan pölyttäjistä SML:n järjestämään pölyttäjäwebinaariin. Kello 18 alkavassa pölyttäjäillassa pohditaan, kilpailevatko tarhamehiläiset luonnonpölyttäjien kanssa Suomen olosuhteissa ja miten mehiläistarhaaja voi huomioida luonnonpölyttäjät omassa tarhauksessaan. Asiantuntijana on muun muassa Janne Heliölä Suomen ympäristökeskuksesta. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan muita puheenvuoroja ja voidaan keskustella pölyttäjistä laajemminkin. Ilmoittautumis- ja osallistumislinkki laitetaan ensi viikolla SML:n etusivun Tapahtumat-osioon. Tervetuloa!

Nuoret tarhaajat tapaavat kesällä Sloveniassa

SML pyrkii jälleen ensi kesänä osallistumaan nuorten mehiläishoitajien kansainväliseen tapaamiseen IMYBiin. Kokoontuminen järjestetään 3.–7.7. Sloveniassa. Tapaaminen on tarkoitettu 12–17-vuotiaille nuorille, joille järjestetään tapahtumassa myös joukkueittain tapahtuva mehiläistaitokilpailu. Luvassa on myös paljon muuta mukavaa mehiläisaiheista ja kulttuuriin liittyvää ohjelmaa.

SML kokoaa tapahtumaa varten kolmen nuoren ja kahden täysi-ikäisen huoltajan joukkueen. Jos tunnet jonkun reissusta kiinnostuneen, mehiläishoitoa harrastavan nuoren, hänen kannattaa ottaa yhteyttä liiton viestintäasiantuntija Virpi Aaltoseen: virpi.aaltonen@hunaja.net. SML maksaa nuorten tarhaajien matkakulut. Tiedotamme IMYBistä lisää mahdollisimman pian. Lisätietoa tapahtumasta löytyy myös tapahtumaa koordinoivan ICYBin nettisivuilta.

NBBC–NBARS-kongressi maaliskuussa Ahvenanmaalla

Pohjoismaiden ja Baltian maiden mehiläisalan järjestöjen ja tutkijoiden tapaaminen järjestetään tällä kertaa Ahvenanmaalla 30.–31.3.2023. Alan järjestöt kokoontuvat NBBC–NBARS-kongressiin vuosittain kertomaan ajankohtaisia kuulumisia maansa tilanteesta ja tutkijat jakamaan tutkimustuloksiaan. Yhteistyö Pohjoismaiden ja Baltian maiden välillä on ollut pitkään tiivistä, ja tulossa onkin kiinnostava ja lämminhenkinen tapaaminen. Tapahtuma on avoin kaikille mehiläistutkimuksesta kiinnostuneille. Kongressin kieli on englanti. Lisää tietoa tapahtumasta löydät SML:n nettisivuilta.